Saturday, June 03, 2006

Lenartsbloggen: May 2006

Lennartsbloggen: May 2006
Mellan hägg och syrén

Pingstafton idag och den vackraste delen av sommaren. Allt grönskar och blommar. Vår gräsmatta är full av vackra gula blommor!
Det är en bråd tid nu. Mycket ska hinnas med innan semestern. Trädgård, skolavslutning, studentfirande och även på den politiska fronten händer det mycket nu.I måndags var det kommunfullmäktige. Vi började 16 och slutade 22 och många ärenden hanns inte med. Debatten om årsredovisningen blev lång och i övrigt kändes det att valet närmar sig. Och kommunfullmäktige den 19 juni får säkert ännu mer prägel av valrörelsen.I onsdags hade vi besök av vår partiledare Göran Hägglund. Besöket på Grinden fångade medias uppmärksamhet och även på den efterföljande pressträffen var det god uppslutning.

Vi kristdemokrater lade för 8 månader sedan en motion med begäran om kommunal folkomröstning om ökad valfrihet i barnomsorgen. Vi kräver nu att fullmäktige den 19 juni får ta ställning till motionen. För Gävles framtid är det viktigt att skapa förutsättningar för trygga familjer och trygga barn . Vi ser gång på gång att socialdemokraterna prioriterar " hårda" frågor medan de ärenden som berör alla familjer och barnen- vår framtid- nedprioriteras. Att beredningen av oppositionens motioner förhalas är ett slag mot demokratin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home